Răceala şi „alte boli”

Azi am zăcut toată ziua în pat. De aseară şi până azi la ora 19, am fost incapabilă să mă dau jos din pat. Iar când am făcut-o corpul meu era atât de slăbit că nu puteam sta prea mult timp în picioare. De la începutul săptămânii, mă tot încearcă o răceala, însă ieri a fost apogeul. Am simţit ziua de ieri ca şi cum aş fi delirat într-una, mi-am simţit trupul greoi, lipsit de orice fel de putere, nu puteam nici măcar mâna să o ridic. In fine, nu stau acum să vă explic ce şi cum. Ideea e că fenomenul ăsta mi se pare tare ciudat. E un sentiment atât de deosebit de celelalte când eşti răcit. Nu numai că îţi curge nasul non-stop şi că ai o voce de zici că eşti închis într-un butoi, dar ai senzaţia că nu eşti în trupul tău, ca tot ce se întâmplă în jurul tău are o viteză lentă, se mişcă sacadat totul (sau poate ca încă delirez cu succes).

Cu ocazia asta, am simţit şi cel mai oribil gust din viaţa mea. Aţi încercat să beţi aspirină Bayer  în apă caldă? Eu da, aseară. Nu voi mai repeta figura data viitoare, este un gust oribil. Parcă simţi toate gusturile rele în paharul ala amărui. Nu îmi place să  fiu răpusă la pat, să nu mă pot mişca, să am starea asta de somnolenţă continuă.

Între timp, am zis să mai scriu câte ceva pe blog. Acum ascult un mix foarte misto, Sasha&Sander Kleinenberg, de la Ibiza. Ascult multe mixuri în ultima vreme. Favorites: Gabriel Sordo, Armin van Buuren şi cel de mai sus. Şi ar mai fi, dar nu îmi vin în minte momentan. Bun, am clarificat aspectul muzical :). Aseară, în mijlocul delirului şi a gripei, am fost totuşi în Plaza să văd Madagascar 2. Ok, e a doua oară când ajung prea târziu şi nu mai sunt bilete. What the fuck? Toată lumea vine miercurea, evident, că atunci ne oferă Orange 2 bilete la preţ de 1. Indiciul îl primeşti din parcare, când sunt o tonă de maşini, de nu ai loc să parchezi şi tu ca omul. Apoi, vezi de la intrare puhoiul de lume. Când urci scările şi ajungi la nivelul cu cinematograful, observi cum mulţimea stă la cozi interminabile, cu telefoanele în mână, nromal, pentru a da codul orange. Şi uite aşa, iar am pierdut Madagascar. Revoltată, renunţ să mai vreau să îl văd la cinema. O să stau acasă cu găleata mea de popcorn şi kilul meu de suc, să mă hăhăi în tihnă. Bun, deci canci biletele la animăluţele ce au isterizat Bucureştiul, care în plină criză financiara, alege tot mai des ziua de miercuri pentru o vizionare de film. Aşa că am ales să mă duc la „Ziua în care Pământul s-a oprit”( am văzut că era tradus „se opri”, dar nu îmi place deloc cum sună). După coada de la bilete, a urmat coada de la kilul de suc şi emblematica găleata de floricele. Acolo recunosc că nu am stat eu, ci prietenul meu, mie fiindu-mi prea rău şi silă de miros, răcită fiind. Totuşi am făcut o alegere bună. Ăsta e un film pentru care merită să te duci la cinema, să îl vezi pe ditamai ecranul, mai ales dacă eşti în ultimul rând, care e chiar foarte tare. Efecte speciale la greu, poveste mişto( filmul e un remake după un film cu acelaşi titlu, din anii ’30). Avem parte şi de nenea Keanu Reeves, care face pe extraterestrul venit să salveze Pământul de rasa umană(yap, suntem nişte nepăsători care ne omorâm planeta). I se potrivesc rolurile astea lipsite de orice fel de expresivitate, cum era şi în Matrix,  avea o mimică a feţei lipsită de orice expresivitate, că aşa impunea rolul. Aşa şi aici. Nu tu zâmbet, nu tu pasiunea, frică, emoţie etc. Ceea ce e ok,atât timp cât o cere rolul. Il prind rolurile astea. Recunosc, că atunci când eram mică şi am văzut Matrix, făcusem o pasiunea pentru nenea Neo. Între timp pasiunea a murit, dar Matrix tot rămâne filmul meu preferat. So, ca să concluzionăm şi cu partea cinematografică, vă invit să mergeţi la acest film, e mişto.

Evident, politica urmează. Nu pentru că ar fi un subiect drag mie, dar toată ziua numai despre asta s-a discutat toată ziua la tv. Păi propunerile celor de la PSD şi PD-L pentru miniştri etc. Ok, nu o să  stau acum să înşirui tot, că au făcut-o deja alţii încă de la prima oră. Dar sunt revoltată şi am un mare ghimpe împotriva unui posibil ministru: ce naiba caută IAR femeia aia, adica Androneasca la Ministerul Învăţământului? Chiar nu mai există alţi oameni capabili în ţara asta să conducă respectivul minister? De ce ne întoarcem mereu în trecut? Doar a dovedit cât de incapabilă e, ne mai trebuie şi a doua dovadă? Nu îmi place noul Guvern deloc, dar cui îi pasă dacă ne convine sau nu?  De domnul Boc mă feresc să zic ceva, sunt sigură că şi el şi Guvernul lui vor face poc cât de curând. Elena Udrea va „blonzi” turismul cu succes, iar restul….cine ştie.

Nu o fi mai bine la americani? Acolo ştii, 2 partide mari şi late. Nu ca la noi, caricaturi mai mari sau mai mici de partide, care au ideologii „adânc înrădăcinate” şi nişte principii pe care le urmează şi la care aderă,  până la prima alianţă cu alte partide, de dragul de a prinde un scaun somnolent şi confortabil în Parlament sau Senat. Mi-e silă de politica noastră, de omuleţii hidoşi din ea şi tot ce reprezintă ea. Nu există adevărate principii, ideologii politice sau valori poilitice. Există numai caricaturi, încercări eşuate. Pe scurt, eşec, asta reprezintă politica noastră, un EŞEC.

Cărţi.  Din păcate, în ultima vreme nu am mai avut timp să citesc. Ocupată fie cu şcoala, fie cu serviciul, am citit ce mi-ar fi trebuit pentru una din cele două. Dar sunt curioasă să citesc „Soni” a lui Andrei Ruse,apărută la Tritonic, o carte care a trezit interes în mediul on-line, foarte discutată pentru temă,stil şi promovare, fiind considerată o carte reprezentativă pentru generaţia messenger, care va fi tentată să scrie la status pasaje din carte, conform spuselor celor de la Evenimentul Zilei. Eh, o să văd eu cum stă treaba cu cartea asta.

În rest, ce să vă mai zic. Sper să mă pun repede pe picioare,să mă întorc la muncă şi la starea mea veselă, să fiu zglobie, cum sunt de fel. Vă pup.  Mă duc să zac.

Reclame

3 răspunsuri la „Răceala şi „alte boli”

  1. Interesant, dat nu vrei sa adfaugi putin umor siteului tau :P? O poza haioasa cu animale care se schimba in fiecare zi.
    Daca da, da click pe numele meu

  2. Asta este starea mea acuma.. sunt cobză, am pitici în urechi si falca ca o pâine de aia mare, ardelenească.. nici ţuica nu mai are gust… asta e de naşpa

  3. Daca nici tuica aia nu mai are gust, e grav:)). Adica la ce tuica bei tu, de aia de te arde pe gat, nu ai cum sa nu simti. Dar ti-as recomanda sa lasi alcoolul, nu face deloc bine.:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s