BestAds 2008

După un an în care „ne-am bucurat” de criză, alegeri, demiteri şi căderi economice neaşteptate,vine momentul să tragem linia şi în domeniul advertisingului. Şi pentru că se poartă, e binevenit un concurs on-line, aşa că cei de la IQAds au continuat succesul BestAds, început în 2005 şi avem şi anul acesta o ediţie.

În acest moment, a început etapa votării. Puteţi intra pe IQAds şi vota cel mai bun spot, cea mai bună campanie,cel ami bun spot audio, cel mai bun print. Aici găsiţi nominalizările. Personal, pe mine anul acesta m-a încântat tipicul spot la Cava D’oro, pentru că este atât de uman, exprimă atât de multe într-un mod simplist. Ăştia suntem, de ce să ne ascundem după deget? Execuţie foarte ok, iar cei doi „învăţăcei”  a la france sunt nemaipomeniţi.  Apoi, mi-a plăcut şi la Don Cafe spotul, Hands, dar cred că mai mult din punct de vedere vizual. Oamenii s-au chinuit, au fost până în Brazilia pentru  a ne oferi veridicitatea unei cafele de la mama ei de acasa. Spotul arată bine, te face să visezi puţin, iar muzica este foarte bună. O campanie care mi-a plăcut iarăşi mult a fost cea de la Money Channel, iar spotul Feedback este demenţial, a avut un aer de ceva nou, idei proaspete, nu doar upgradate. La nivel de campanie internaţională, campania Orange Together we can do more a fost pe gustul meu. Mesaj puternic, spoturi drăguţe,chiar dacă adaptate la limba română unele sună penibil, gen”sunt toate fetele pe care le-am sărutat”, însă puterea mesajului nu cred că scade, ci din contră.

La capitolul AŞA NU, spoturi enervante, campanii care nu mi-au plăcut se numără: marele Cosmote. Jesus, am început să am alergie la acest brand, peste tot îl văd, are acelaşi stil de comunicare dezlânat şi care nu are sare şi piper. Ultimul spot, marea „capodoperă” cu fata ataşată de băiat mi se pare un bullshit total. Adică heeeellooo, e reţea de servicii de telefonie mobilă, nu peţitor sau Cupidon. De fapt, mai deloc nu m-a încântat acest brand. Tot la NU, intră şi spoturile de la QFort. Băi, am prins ideea, sunt făcute să reziste, dar mai las-o mai uşor, că ne zgârie timpanul. Au fost simpatice, dar acum sunt stresante. Ar mai fi şi altele, dar astea două m-au stresat cel mai mult. Ar mai fi şi spotul de la Delaco, dar acum nu găsesc spotul. Oricum, intră la categoria penibil. Nişte mafioţi, sau aşa zişi gangsteri care intră în sala de curs în timpul orei şi sugerează ideea unei ameninţări la adresa puştilor, pentru că acel caşcaval e cel mai bun şi e sănătos, o mare porcărie. Dacă găsesc spotul îl uploadez, poate nu m-am prins eu de substrat.

Au fost multe bune spoturi anul trecut, campanii drăguţe. Sunt curioasă ce bugete vor avea anul ăsta agenţiile şi cu idei creative vor veni, cu bani mai puţini.

Vouă ce spoturi/campanii v-au plăcut?

Reclame

5 răspunsuri la „BestAds 2008

  1. Best – reclama la iPhone; Carlberg home delivery; cele de la Coca Cola…….Bad – Kamarad – Impreuna si acasa si in deplasare!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s