Lecţia 1: Viaţa,simplă, cum e ea.

Uneori, viaţa îţi lasă senzaţia că ea nu reprezintă nimic mai mult decât un lanţ de evenimente neplăcute, cu ceva urme de bucurie. Tu încerci să găseşti acolo „luminiţa de la capătul tunelului” dar viaţa zice „Ia stai tu aşa, unde crezi că te duci, ce luminiţă?”. Iar când e să se aleagă praful, se alege de tot praful.

Oamenilor le este greu să recunoască că au probleme, de obicei, ne este ruşine să recunoaştem că n-avem bani, că n-avem slujbă sau mai ştiu eu ce alte probleme. Le ascundem până în momentul în care îţi dai seama că oricum ceilalţi s-au prins de mult timp, numai că nu ţi-au zis. Apoi vine partea a doua, în care recunoşti că ai probleme, dar ţi-a fost greu să o spui. Ei te vor înţelege, că doar sunt familie, prieteni, iubit, iubită, colegi etc. Dar tu te înţelegi? Eşti capabil să recunoşti că ai o problemă fără să îţi fie ruşine? Ne ascundem de multe ori în spatele unor motive puerile şi aberante, zicându-ne că dacă îi minţim pe noi înşine, îi minţim la fel de bine şi pe ceilalţi. Dar aşa nu se rezolvă nimic.

Dificil este când ştii că ai probleme pe toate planurile, nu ai perspectivă sau soluţii, şi eşti conştient de faptul că nu este doar o situaţie temporară, ci că aşa va fi pe un termen nedefinit. Poate fi scurt sau poate dura la infinit. Această nesiguranţă te roade interior atât de tare, încât nici să arunci un „Bună” în sictir nu mai ai forţă. Ce este mai grav, că atunci când apare problema banilor, toate celelate se adună împreună cu asta, astfel încât simţi că viaţa e de căcat, nimic nu merge bine şi că tu n-ai noroc deloc.

Ok, banii sunt importanţi, te ajută în multe privinţe, dar uneori îţi iau ochii şi nu mai vezi nimic din CE AI în viaţă, ci vezi doar tot ce ai putea avea, dacă ai avea bani. Ne este atât de greu să iubim ce avem, să ne bucurăm de oamenii din jur, mereu ne îndreptăm privirea spre partea financiară. De multe ori suntem nevoiţi, că deh, ăsta e preţul pe care îl plătim în societatea asta de 2 lei a consumerismului pe bandă rulantă. Zici că ne-a luat D’zeu minţile.

Oamenii sunt trişti. Şi eu sunt tristă, totul în jurul nostru e trist. Am zile când plâng în fiecare zi, dar încerc ca măcar să şi râd pe cât de mult plâng. Simt că aşa sunt mai câştigată. Probabil că încerc să mă auto-încurajez să nu mai las problemele să mă afecteze atât de tare. Priorităţile trebuie să fie cele de care ne ocupăm în primul rând, problema e care ne sunt priorităţile?

Azi am primit o lecţie importantă de la o persoană foarte dragă, şi prin discuţia cu persoana, mi-am dat seama cât de mult m-am schimbat în ceva ce nu îmi doream niciodată să ajung. Am simţit cum optimismul meu veşnic a ajuns la ultima suflare, m-am văzut atât de fragilă şi de neajutorată. Am încercât să mă uit în oglindă şi am comparat ceea ce sunt cu ceea ce am spus mereu că voi fi. Foarte puţine din ce am visat au rămas.Şi nici măcar nu ştiu când am pierdut multe părţi din mine, şi nici nu ştiu dacă le voi mai recupera vreodată. Nu spun că am ajuns un om de care să nu fiu mândră, dar în acelaşi timp, am pierdut părţi valoroase din mine, am încetat să fiu tot ceea ce mă definea.

Şi astfel, am devenit un hibrid între ceva ce vreau să fiu şi între ceva ce nu îmi doresc să mai fiu, dar de care îmi este foarte greu să scap. Frânturile de amintiri despre cum credeam eu că sunt au murit acolo, în drum spre pierderea esenţei. Şi am ajuns un omuleţ mic şi morocănos, care este nemulţumit şi crizat, uitând de ce făceam oamenii să mă placă printr-o privire, un gest, cuvânt, un zâmbet…

Poate că nu mi-am pierdut „acel ceva” ci doar l-am îngropat atât de bine, că nici eu mai ştiu unde e. Şi sunt tristă,căci mi-e dor de mine. Întâmplările recente din viaţa mea mi-au lăsat un gust amar, pe care nu mai ştiu cum să îl îndulcesc. Tot încercând să nu mă ales afectată, am eşuat şi m-am şi pierdut pe mine. Nu m-am ales cu nimic, nu mai am energia aia debordantă, zâmbetul permanent, pofta de viaţă. Nici să vorbes, uneori, nu-mi mai vine. Şi eram o persoană foarte vorbăreaţă. Totuşi, mi-au rămas pistruii:) Şi puţin umor, acolo, de sămânţă.

Ah, cu un oftat de dor şi o privire întristată îmi închid rănile şi supărările. Mi-am propus să ies din această letargie îmbinată cu isterie şi depresie, să mă apuc să fac ordine în viaţa mea. Nimeni în afară de mine nu poate să facă asta.

În viaţă, când eşti la pământ, nu te aştepta să te ridice cineva, poate o va face, dar e posibil să fie  cam târziu. Singurul care te poate ridica eşti tu. E mai greu şi dureros, dar atunci eşti cu adevărat puternic. Iar viaţa este o lecţie continuă pe care o învăţăm până murim.

Reclame

2 răspunsuri la „Lecţia 1: Viaţa,simplă, cum e ea.

 1. Probleme, bani, sictir… sunt numai cateva din obstacolele care te impiedica sa iti atigj scopul. Acum ramane de vazut cat de important este pentru tine acel scop, in comparatie cu obstacolele pe care le depasesti pentru a ajunge acolo.
  Viata m-a invatat ca atata timp cat ma gandesc mai mult la scop, si cu cat ignor mai mult obstacolele dintre mine si el, cu atat mai usor ii este naturii sa le inlature, si cu cat imi tin prietenii mai aproape de mine cu atat ei vor ajuta natura sa faca asta, fara sa imi spuna, fara sa imi ceara ceva in schimb. Asa ca inceteaza sa te mai preocupe problemele marunte, pentru ele s-au inventat robotii, si incearca sa redevii om, nu un robot ce poseda un creier uman spalat, si… lasa inima sa gandeasca pt tine. E mai bine

 2. Fiindca ai participat la SuperBlog 2008, vroiam sa-ti multumim inca o data ca ne-ai fost alaturi la prima editie. Totodata, avem si o veste buna: organizam si

  SuperBlog 2009 – acum, cu sponsori din mai multe domenii, premii mai valoroase si repartizate mai echilibrat. Am imbunatatit multe dintre aspectele pe care ni le-ati semnalat anul trecut si speram sa continuam impreuna aceasta competitie.

  SuperBlog 2009 incepe astazi, insa inscrierile continua. Daca ai timp si inspiratie, te invitam sa te inscrii. Poti afla procedura de inscriere accesand
  http://pcnews.ro/2009/09/11/superblog-2009-primele-detalii/
  iar aici este publicat comunicatul de presa din care poti afla care sunt sponsorii si premiile de anul acesta:
  http://www.swissplan.biz/stiri/SuperBlog-2009,

  precum si prezentarea in imagini a galei de premiere de anul trecut.

  Astazi s-a publicat deja prima proba la http://pcnews.ro/2009/10/15/superblog-2009-ziua-1/

  Daca te inscrii pana luni, 19 octombrie 2009, la ora 9AM, primesti un bonus de 30 de puncte din partea noastra.

  Iti dorim succes si speram sa te vedem printre participanti si castigatori!
  PCNews.ro si SwissPlan.biz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s